Tips bij overstappen van energieleverancier

Posted 4 november, 2014 By admin

Wat je moet weten bij overstappen van energieleverancier: http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/overstappen-van-energieleverancier-dit-moet-je-weten

 

3 maanden gratis stroom actie van NUON

Posted 24 juli, 2014 By admin

Profiteer nu van de ‘3 maanden gratis stroom aanbieding’ van NUON! Ga NU energie vergelijken op www.nu-energie-vergelijken.nl

 

Verdien meer vakantiegeld!

Posted 8 juli, 2014 By admin

Wil je geld besparen om tijdens je vakantie meer te kunnen spenderen? In een artikel op Managersonline.nl worden super handige tips gegeven hoe je meer vakantiegeld krijgt. Op nr. 1 staat “overstappen van energieleverancier”. Ga nu energie vergelijken en geniet extra van je welverdiende vakantie.

 

Recordaantal overstappers

Posted 6 januari, 2014 By admin

In 2013 is het aantal overstappers gestegen met 14% ten opzichte van de 1,8 miljoen overstappers in 2012, een recordaantal. De energiemarkt werd in 2004 vrijgegeven, en sindsdien blijft het aantal overstappers jaar op jaar stijgen. Vergeleken met het gemiddelde over de jaren 2009 tot en met 2012 stapten er in 2013 maar liefst 36% meer mensen over. Nu energie vergelijken en overstappen loont dus.

 

Hoger gasverbruik in winter

Posted 16 december, 2013 By admin

Uit een analyse van Essent naar seizoensinvloeden op het energieverbruik blijkt dat huishoudens in de winter acht keer zoveel gas en ruim een derde meer elektriciteit verbruiken dan in de zomer. Er wordt al ongeveer 7% meer gas verbruikt door de thermostaat één graad hoger te zetten. De temperatuur overdag kan op 18 of 19ºC worden ingesteld door warm aan te kleden, en op 20ºC in de avond. De thermostaat kan naar 15ºC als iedereen slaapt of als er niemand thuis is. Op de jaarrekening kan dit zo €85 schelen.

Geld besparen

Op de energierekening is de verwarming de grootste kostenpost, dus voorkom onnodig branden. Zet de thermostaat lager bij het verlaten van het huis of gebouw of bij het slapengaan. Slimme thermostaten kunnen hierop afgestemd in geprogrammeerd worden. Spaar- of LED-lampen helpen de verlichtingskosten te drukken. Het meeste geld kan bespaart worden door goedkope energieprijzen af te sluiten. Nu energie vergelijken met de Energie Vergelijker helpt je de beste energie aanbiedingen vinden om zo ook geld te kunnen besparen.

 

Lagere energienota

Posted 12 december, 2013 By admin

Doordat netbeheerders de komende 3 jaar naar verwachting de tarieven sterk zullen verlagen, zal de energie rekening voor consumenten en bedrijven lager uitkomen dan eerder verwacht, aldus de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Door de tariefverlaging voor 2014 tot en met 2016 kunnen consumenten een lagere energienota tegemoet zien van 4 tot 5 procent.

Olieprijs onder druk

Volgens de ABN Amro wordt de daling van de energieprijzen veroorzaakt door de prijsdruk van olie, en verwacht dat deze prijsdruk nog zal aanhouden door de afnemende vraag naar energie voor verwarming, in combinatie met onderhoud aan raffinaderijen.

Profiteer

Twee maal per jaar, 1 januari en 1 juli, stellen energie aanbieders de energieprijzen opnieuw vast. Consumenten kunnen hiervan profiteren door nu energie vergelijken en over te stappen van energieleverancier door een contract met variabele prijzen af te sluiten.

 

Overstappen loont

Posted 8 december, 2013 By admin

Steeds meer consumenten wagen de overstap van energieleverancier. Over het eerste half jaar van 2013 stapte 13,3% over voor gas en 13,6% voor elektriciteit. Van alle huishoudens zegt 40% te overwegen om binnen nu en twee jaar te gaan overstappen. Als reden wordt aangegeven dat er aanzienlijk prijsvoordeel te behalen is bij een overstap. Voor een gemiddeld huishouden is in een momentopname bij prijsvergelijkers voor energie een maximaal prijsverschil van €451 gemeten in de jaarkosten.

Niet durven overstappen

Dat ruim de helft van alle consumenten nooit overstappen kan te maken hebben met de
onderschatting van het te behalen voordeel. De grootste angst is de administratieve rompslomp en de tijd en moeite die een overstap kost. Door onduidelijke informatie hierover weten veel consumenten niet dat een overtap grotendeels door de nieuwe energie aanbieder geregeld wordt, en de overzetting automatisch gebeurd zonder dan men hier iets van merkt. Ook wordt een eventuele boete, voor contractbreuk, in veel gevallen betaald door de nieuwe energieleverancier.

Neem die stap

Een andere reden waarom er niet snel overgestapt wordt is dat consumenten bijzonder zijn te spreken over de dienstverlening van hun eigen leverancier. Aan de ene kant is dit goed nieuws, maar aan de andere kant weerhoudt dit velen om geld te kunnen besparen. Ga dus nu energie vergelijken en laat de Energie Vergelijker de goedkoopste energie aanbiedingen voor u zoeken. Geef geen onnodig extra geld uit, en neem die stap.