Steeds meer consumenten wagen de overstap van energieleverancier. Over het eerste half jaar van 2013 stapte 13,3% over voor gas en 13,6% voor elektriciteit. Van alle huishoudens zegt 40% te overwegen om binnen nu en twee jaar te gaan overstappen. Als reden wordt aangegeven dat er aanzienlijk prijsvoordeel te behalen is bij een overstap. Voor een gemiddeld huishouden is in een momentopname bij prijsvergelijkers voor energie een maximaal prijsverschil van €451 gemeten in de jaarkosten.

Niet durven overstappen

Dat ruim de helft van alle consumenten nooit overstappen kan te maken hebben met de
onderschatting van het te behalen voordeel. De grootste angst is de administratieve rompslomp en de tijd en moeite die een overstap kost. Door onduidelijke informatie hierover weten veel consumenten niet dat een overtap grotendeels door de nieuwe energie aanbieder geregeld wordt, en de overzetting automatisch gebeurd zonder dan men hier iets van merkt. Ook wordt een eventuele boete, voor contractbreuk, in veel gevallen betaald door de nieuwe energieleverancier.

Neem die stap

Een andere reden waarom er niet snel overgestapt wordt is dat consumenten bijzonder zijn te spreken over de dienstverlening van hun eigen leverancier. Aan de ene kant is dit goed nieuws, maar aan de andere kant weerhoudt dit velen om geld te kunnen besparen. Ga dus nu energie vergelijken en laat de Energie Vergelijker de goedkoopste energie aanbiedingen voor u zoeken. Geef geen onnodig extra geld uit, en neem die stap.